Spanning

Spanning
Spannende weken: boeken en examens

woensdag 24 april 2013

Dioraphte Jongeren Literatuur Prijs en andere literaire prijzenDe winnaars van de Dioraphte Jongerenliteratuurprijs 2013 zijn bekend. 
Een weeffout in onze sterren door John Green wist 2 prijzen te bemachtigen: de publieksprijs én de vakjuryprijs voor het beste vertaalde boek.
Niemand in de stad door Philip Huff won de vakjuryprijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige boek.
Beide boeken zijn te leen in de mediatheek en vooral voor het boek van John Green is sinds de bekendwording van de prijs, ruime belangstelling. Het is dan ook een prachtig boek. Op de DJP website staat o.a. een videofilmpje met een reactie van de winnaar uit Indianapolis: http://djp.nl/nieuws/14-reactie-Green.html

Het NRC meldt ook dat Arthur Japin de Luisterboek Award heeft gewonnen voor het voorlezen van zijn boek Maar buiten is het feest: http://www.nrc.nl/boeken/2013/04/22/arthur-japin-wint-luisterboek-award/

En dan is het ook wel leuk om te vermelden dat Tommy Wieringa met Caesarion genomineerd is voor de International IMPAC Dublin Literary Award, de grootste internationale prijs voor een roman, waarvoor de titels worden voorgedragen door bibliotheken. Wieringa moet concurreren met schrijvers van over de hele wereld zoals Michel Houellebecq, Haruki Murakami en Andrew Miller. Ook dit bericht vond ik in het NRC.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten