Spanning

Spanning
Spannende weken: boeken en examens

woensdag 25 april 2012

Van LWSVO naar BMO


feestelijke BMO petits-fours,
gemaakt door leerlingen van het
Nova College Amsterdam
 Vorige week donderdag was de Algemene Ledenvergadering van de LWSVO. De allerlaatste in die hoedanigheid en daarom vermeldenswaard, want vanaf deze dag zou onze Landelijke werkgroep voor Schoolmediathecarissen in het V.O. verder gaan onder de naam BMO: Beroepsvereniging van Mediathecarissen Onderwijs. Zelfstandig, los van de NVB, een nieuwe naam, nieuwe statuten en een nieuw elan - daar gaan we van uit.
Misschien kunnen de onderzoeken van  Aurora Heemskerk en Marleen Kieft van Oberon daaraan een bijdrage leveren. Zij leidden het ochtendprogramma in met hun presentaties.
De middag was geheel gewijd aan het thema “Ook mediawijs met sociale media” onder leiding van gastspreker Erno Mijland. Hij leidde het thema in met een presentatie en informatie over sociale media. Daarna gingen we in wisselende gespreksgroepjes aan de slag. De resultaten hebben we meteen kunnen plaatsen op een speciaal daarvoor door Erno ingericht weblog en in een verslag van Erno zelf op zijn eigen weblog .
Een uitgebreid verslag en over enige tijd de notulen staan op de website, nog even onder de oude url: http://www.lwsvo.nl/nieuws/nieuws/drukbezochte-alv-met-een-interessant-thema, binnenkort onder de naam BMO.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten