Spanning

Spanning
Spannende weken: boeken en examens

woensdag 18 april 2012

Hey, what's app? Generatie verslaafd aan de mobiele telefoon.

Uit een nieuw onderzoek van Digibewust en Mijn Kind Online "Hey, what's app?" blijkt dat de smartphone aan een enorme opmars onder jongeren bezig is en dat berichten sturen inmiddels veel populairder is dan bellen, vooral onder iets oudere kinderen.
54% van de kinderen tussen 8 en 18 jaar heeft een smartphone. 8-jarigen hebben nog vooral een ‘gewone’ mobiel, terwijl 80% van de 17-jarigen een smarthphone heeft. In korte tijd zijn de berichtenservices Whatsapp en Ping razend populair geworden. Bij onbeperkt internet kunnen jongeren met deze toepassingen eindeloos berichtjes naar elkaar sturen zonder extra kosten. Een derde van de kinderen maakt hier dagelijks gebruik van. Bijna 70% van de 13-plussers belt, sms’t, Whatsappt en Pingt wekelijks meer dan 100 keer. Contact met moeders is daarbij het belangrijkst: tieners doen dat via Whatsapp en Ping, jonge kinderen bellen. Omdat niet alle kinderen internet op hun mobiel hebben worden gewone sms’jes nog steeds door meer jongeren gebruikt dan Whatsapp of Ping.
Zowel thuis als op school gelden er vaak wel regels voor mobiele telefoons: op de meeste scholen (72%):  1 op de 10 kinderen moet het mobieltje bij binnenkomst inleveren, op bijna alle scholen moet de telefoon uit of op stil staan tijdens de lessen. De telefoons worden nauwelijks ingezet voor educatieve toepassingen tijdens de les, slechts 3% van de kinderen zegt dat dit wel eens gebeurt. Thuis heeft een derde van de kinderen te maken met regels over het gebruik van hun mobieltje.
Bron en meer informatie: Mijnkindonline

1 opmerking:

  1. Lang leve de smartphone! Ene kant is het balen want normaal contact bestaat bijna niet meer maar aan de andere kant je weet altijd waar je kinderen zijn. Zo heb je een stuk sneller contact met ze.

    BeantwoordenVerwijderen