Spanning

Spanning
Spannende weken: boeken en examens

dinsdag 7 juni 2011

Printen van webpagina's: vermijd verspilling

Op school wordt heel wat af geprint. Zowel uit het oogpunt van milieubelasting als kostenbeheersing is het goed om hiermee bewust en kritisch om te gaan. Zo valt er bij het uitprinten van informatie van websites nog wel wat te winnen.Websites uitprinten met alles wat er op staat is verspilling van inkt en papier. Zelf maak ik vaak een kopie van de verlangde informatie in word om te printen. Maar er zijn meer mogelijkheden.
Met Printfriendly.com en PrintWhatYouLike.com. kun je een webpagina strippen en alleen de informatie printen. Je hoeft alleen maar de URL van de webpagina die je wilt uitprinten, te kopiëren in het venster van deze sites. Ook kun je op deze websites datgene wat je wilt printen in een ‘pdf’-document plaatsen. Die ‘pdf’ kun je dan uitprinten of opslaan op de computer.
Manssen schrijft hierover meer op zijn weblog.
Zo heb ik van hem de tip overgenomen om een Printfriendly button te installeren op deze weblog. Met een druk op deze knop kun je het artikel, waar je in staat, ophalen en vervolgens printen.
Voor wie dit ook wil toepassen op zijn eigen weblog: de methode die in het artikel van Manssen wordt geboden, vond ik met mijn beperkte ict-kennis wat tricky. Het kan in Blogger gemakkelijker. Ga naar plug-in van Printfriendly, selecteer Blogger/Blogspot en kopieer de code, die in het venster verschijnt.
Ga in je eigen weblog naar Ontwerpen, open Gadgets en kies HTML/JavaScript:  
Plak de code in het venster en bewerk dit met Rich text. Opslaan en je hebt een milieuvriendelijke groene button op je weblog.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten