Spanning

Spanning
Spannende weken: boeken en examens

dinsdag 14 juni 2011

Kunstige boeken: weldaad of gruwel

Boekendingen is niet alleen een interessante, maar ook mooie weblog voor boekenliefhebbers. Liefhebbers van boeken zullen in de eerste plaats waarschijnlijk denken aan de inhoud en/of allicht ook aan de vormgeving van een boek. Dat je met boeken ook inhoud en vorm kunt geven aan kunstwerken, zal niet iedereen bekend zijn. De een zal nieuwsgierig zijn en verrukt van deze vorm van boekrecycling, bij andere boekenliefhebbers zal deze omgang met boeken misschien weerzin oproepen.
Begin dit jaar beschreef Boekendingen de boeksculpturen van Mike Stilk.In april maakte hij melding van een boekcover met een foto van een grote sculptuur die in 2006 werd onthuld op de Bebelplatz in Berlijn, in het kader van activiteiten rond het wereldkampioenschap voetbal.

Nu is er in het BYU (Brigham Young University) Museum of Art  van april t/m eind november de tentoonstelling "The Matter of Words" door Adam Bateman, Harrell Fletcher en John Fraser.
Boekendingen: http://www.boekendingen.nl/wp-nieuws/?p=6123Voor wie dezer dagen niet naar Utah gaat, is de Veluwe misschien een redelijk alternatief met de tentoonstelling "Pop up! Het boek uit de band gesprongen" in het Veluws Museum Nairac in Barneveld, van 18 juni t/m 5 november 2011. Een andere pop up-tentoonstelling is in Den Haag te zien:
"Pop up! Bijzondere en beweegbare boeken" in Museum Meermanno Huis van het boek, 9 juli t/m 23 oktober 2011. Dat gaat dan weer meer over de kunst van het vormgeven van het boek zelf.
Meer informatie op: http://www.nairac.nl/page/Popup-Hetboek-uit-de-band-gesprongen.htm

Geen opmerkingen:

Een reactie posten