Spanning

Spanning
Spannende weken: boeken en examens

donderdag 26 mei 2011

Delicious doorverkocht: overstap van Yahoo naar AVOS voor 1 juli

Yahoo was al sinds enige maanden op zoek naar een overnemer van zijn Social Bookmarksdienst Delicious, omdat zij zich meer op haar kernactiviteiten wil concentreren. In april heeft Yahoo Delicious doorverkocht aan Chad Hurley en Steve Chen, oprichters van YouTube. Hun bedrijf AVOS wil de dienst op dezelfde wijze onder dezelfde naam voortzetten.
Delicious is een web2.0 toepassing, waarin je vanaf elke computer kunt inloggen om je favoriete webpagina's (bookmarks) op te slaan, te raadplegen en desgewenst te delen met anderen.Wanneer je nu als Yahoo-Deliciousgebruiker inlogt, krijg je de vraag of je wilt overstappen. Dat kan allemaal erg gemakkelijk en snel. Als je toestemming geeft om je account (en bookmarks) te verplaatsen van Yahoo naar AVOS, kun je moeiteloos op de oude vertrouwde voet verder. Dat moet dan wel voor 1 juli 2011 gebeuren, want vanaf die datum zijn accounts die niet zijn overgezet, niet langer toegankelijk.
Toch is het lezen van de voorwaarden voor je akkoord gaat, wel raadzaam en nuttig, ook al kost het wat extra tijd.. Zo behoudt AVOS zich in het contract wel het recht voor om in de toekomst wijzigingen in te voeren, zoals bijvoorbeeld betaling voor premiumdiensten. Wijzigingen of zelfs beëindiging van de dienst kunnen om verschillende redenen zonder mededeling vooraf plaatsvinden. Dus je moet wel altijd zelf alert blijven. Maar er zijn wel meer verschillen met het voorgaande Deliciouscontract, die wat extra aandacht waard zijn. Violet Blue heeft het nodige werk voor ons gedaan, te lezen op haar weblog Pulp Tech.
Delicious over de overstap: http://www.delicious.com/help/transition

Geen opmerkingen:

Een reactie posten