Spanning

Spanning
Spannende weken: boeken en examens

woensdag 27 april 2011

Privacy bij Google en Facebook?

André Manssen heeft zich de laatste tijd verdiept in ‘veilig internetten’ en de bedreiging via internet van de privacy. In zijn bericht van 26 april lijkt hij even opgelucht wanneer volgens Computerworld
Google de privacy serieus gaat nemen. Maar hoe serieus kan die geruststelling genomen worden? We kunnen met Manssen meteen relativeren door een artikel in Computer Totaal over online privacy en hoe derden misbruik kunnen maken van cookies, die oorspronkelijk bedoeld zijn voor het gebruiksgemak van bezoekers. Voor wie nu wel eens precies wil weten wat cookies eigenlijk zijn en hoe voorkomen kan worden dat derden met uw privégegevens aan de haal gaan is dit een overzichtelijk artikel. Voor het hele bericht van Manssen, lees: http://www.manssen.nl/2011/04/26/google-neemt-privacy-serieus/KRO's Reporter heeft onder de noemer "Vrienden voor het leven" zijn licht laten schijnen over de privacy bij Facebook. De uitzending was op zaterdag 23 april j.l. en werd als volgt omschreven:
"Vier miljoen Nederlanders delen op deze website lief en leed met hun vrienden en collega's. Maar ze delen hun hebben en houwen ook met een bedrijf dat een slechte naam heeft als het gaat om privacy. Niet verwonderlijk want Facebook verdient zijn geld met de informatie die de gebruikers er zelf op zetten. KRO Reporter laat zien dat Facebook zelfs het leven in kaart brengt van mensen die helemaal niet op Facebook zitten. En zet de privacy van de gebruiker af tegen het poenscheppen van het bedrijf."
Kijk voor meer informatie en de uitzending op kro.nl/reporter of bekijk de uitzending hier. Deze
duurt  ruim een half uur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten