Spanning

Spanning
Spannende weken: boeken en examens

woensdag 12 januari 2011

Wikipedia 10 jaar!


Dit jaar bestaat Wikipedia 10 jaar.
Wikipedia wordt iedere maand door meer dan 400 miljoen mensen wereldwijd geraadpleegd. De Nederlandstalige versie telt meer dan 650.000 artikelen.
In Nederland werken steeds meer cultureel erfgoedinstellingen samen met Wikipedia. Organisaties zoals het Nationaal Archief, het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en het Tropenmuseum stelden beeldmateriaal uit hun collecties beschikbaar op Wikipedia, waarbij gebruikers informatie kunnen toevoegen.
Op zaterdag 15 januari wordt met een debat en feestelijke borrel de verjaardag van Wikipedia gevierd. Het Amsterdam Museum (voorheen Amsterdam Historisch Museum) zal als verjaardagscadeau zijn digitale collectie doneren aan Wikimedia Nederland. Het museum heeft zijn digitale collectie voorzien van een Creative Commons Naamsvermelding-Gelijkdelen-licentie zodat de inhoud hergebruikt kan worden door anderen.
In het project Beelden voor de Toekomst werken vier instellingen (Nationaal Archief, EYE, Beeld en Geluid, Kennisland) aan het behoud van een belangrijk deel van het audiovisueel erfgoed van Nederland door conservering en digitalisering. Het uitgangspunt voor dit project is een zo groot mogelijke beschikbaarheid van het audiovisuele materiaal voor de beoogde gebruikersgroepen (onderwijs, het brede publiek en de creatieve sector) te realiseren.
Bron: http://www.informatieprofessional.nl/nieuws/8384-wikipedia-10-jaar-bootcamp-a-hackathon.html
Zie ook: http://nl.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Hoofdpagina/Speciaal/Wikipedia_10_jaar en
http://nl.wikipedia.org/wiki/Nederlandstalige_Wikipedia

Geen opmerkingen:

Een reactie posten