Spanning

Spanning
Spannende weken: boeken en examens

maandag 22 november 2010

De moderne Sint: boeken- maar ook digivrind

Het zal u niet ontgaan zijn: Sinterklaas is in het land. Hoewel ook onze vitrine weer smakelijk is ingericht,
is Sint toch echt wel een feest voor de kleintjes. En omdat er zoveel collega's in school zijn met peutertjes en kleutertjes, nu eens aandacht voor het kleine grut. Daarbij blijven we vanzelfsprekend wel in boeken- en mediasfeer! Er zijn natuurlijk legio sites over kinderboeken en Sinterklaas, maar Kinderpleinen is wel een heel leuke en vrolijke (en verantwoorde!) startpagina voor kinderen tot een jaar of 13, waar van alles valt te beleven.
Kinderboeken.blog is altijd leuk om rond te snuffelen en nu natuurlijk ook heel erg in het teken van de Sint.

In de OBA Live uitzending die ik in mijn bericht van 18 november heb opgenomen, werd gepleit voor het aanleren van mediawijsheid vanaf het 3e levensjaar. Zo jong, daar schrik ik wel even voor terug. Laat die kinderen lekker "gewoon" spelen. Maar dit weekend hoorde ik van een vriend hoe zijn 3-jarige kleinzoon achter de computer was gekropen om met opa een spelletje te doen en hoe de kleine vent opa in knoppenhandigheid en snelheid ruimschoots de baas was!

Wel, als je ook met je zoontje of dochtertje achter de computer wilt kruipen, kijk dan eens hier:
http://www.sint.nl/ is een aardige site met liedjes, spelletjes, verhalen en veel meer.

Met Google valt er natuurlijk nog veeeeeeel meer te vinden, maar twee digimixen die je daar niet zonder meer tegenkomt en die ik je niet wil onthouden, zijn:
http://www.symbaloo.com/mix/prentenboeken
10x12 blokjes met links naar digitale prentenboeken, sprookjes en fabels. Klik even op "deze pagina toevoegen" om het hele overzicht te krijgen. Erg leuk!
En dan speciaal voor allerlei jaarfeesten, dus ook Sinterklaas:
http://www.symbaloo.com/mix/prentenboeken-29
Prentenboeken kijken en luisteren met je kinderen en het kost niets!

En als de Sint straks weer naar Spanje is en je op zoek bent naar een leuk uitje in de Kerstvakantie, is het natuurlijk goed om te weten dat het vernieuwde Kinderboekenmuseum op 8 december heropend wordt.
Meer nieuws hierover op:
http://www.leesplein.nl/KB_plein.php?id=6658
http://www.kinderboekenmuseum.nl/Tentoonstellingen/Papiria.aspx

In het Rijksmuseum is tot 6 december nog de tentoonstelling met de mooiste kinderboekillustraties van 2010 te zien. Ga op zoek naar het geheim van de Gouden Griffel.

Dit was een kleine greep uit vele mogelijkheden. Jong en oud: heel veel plezier in de komende tijd!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten