Spanning

Spanning
Spannende weken: boeken en examens

donderdag 7 oktober 2010

Tieners minder handig op het internet dan gedacht

Velen, ook in het onderwijs, menen dat jongeren helemaal thuis zijn op het internet en daar spelenderwijs mee omgaan. Nu is er een rapport waaruit blijkt dat dat niet in alle opzichten het geval is, getuige het volgende bericht:

Jongeren tussen 12 en 18 jaar zijn erg actief en sociaal op internet, maar de sites die zij bezoeken zijn onvoldoende toegesneden op hun vaardigheden. Tieners zijn namelijk minder handig online dan vaak wordt gedacht. Ze maken veel fouten doordat ze ongeduldig zijn en slecht lezen. Hierdoor vinden zij vaak niet wat ze zoeken. Jongeren ergeren zich op internet aan reclame, slechte leesbaarheid, onoverzichtelijkheid en registratieverplichting. Websites voor jongeren kunnen kortom veel gebruiksvriendelijker.
Dit blijkt uit het op 4 oktober 2010 gepubliceerde onderzoeksrapport ‘Einstein bestaat niet' van het programma Digivaardig & Digibewust, waarin 65 tips worden gegeven om websites voor jongeren te verbeteren. Het rapport is door jongeren uit de DigiRaad overhandigd aan demissionair minister van Economische Zaken Maria van der Hoeven.
Het gehele bericht hierover op: http://www.digivaardigdigibewust.nl/Nieuws/websites_onvoldoende_toegesneden_op_jongeren

2 opmerkingen:

  1. Interessant om te lezen dat jongeren alleen de eerste pagina van een resultatenlijst van Google bekijken. Marieke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha Marieke. Een wat vertraagde reactie mijnerzijds.
    Dat de meeste jongeren niet verder kijken dan de eerste resultatenpagina was voor mij geen nieuws. Ik meen dat dit ook ter sprake is gekomen bij een cursus van Henk van Ess. Over het geheel vond ik het wel een interessant rapport. Zo beschikken we weer over recente gegevens m.b.t.de Nederlandse situatie en tips, die bruikbaar zijn in de dagelijkse praktijk.

    BeantwoordenVerwijderen