Spanning

Spanning
Spannende weken: boeken en examens

zondag 12 september 2010

Flitsende start

De lessen zijn begonnen. Ook in de mediatheek.

Al op vrijdag, de tweede schooldag, was een T4 klas in de mediatheek om voor Nederlands een boek uit te zoeken. Omdat het op onderwerp zoeken en selecteren van een boek alleen via de catalogus soms wat lastig is, zijn er in de afgelopen jaren "onderwerplijsten" samengesteld en in Teletop geplaatst. In combinatie met de catalogus werkt dat prima, maar leerlingen moeten wel even wegwijs worden gemaakt.

JAC heeft hen tijdens deze les de weg gewezen door de duistere krochten van onze Teletop en catalogus. Adviezen van de docent en soms nog enige begeleiding in de wondere wereld van de boekenkast hadden als resultaat dat de boeken als warme broodjes de mediatheek uitvlogen. Sommige leerlingen wilden er liefst meteen drie meenemen!
 
Dinsdag kwamen nog twee andere klassen en komende week is er nog een vervolg op deze les.

Van maandag t/m vrijdag waren er eerste brugklassen voor hun eerste lessen informatievaardigheden en maandag begonnen twee 2e klassen voor Nederlands ook al met het Jonge Juryproject. Later meer daarover, maar ook hiervoor werden al enthousiast boeken geleend.

De Duitse boekenkast bleek ook regelmatig bijzonder in trek, misschien niet op vrijwillige basis, maar toch!
Verder waren vwo'ers al goed aan de slag voor hun PWS en wisten tal van andere leerlingen de mediatheek weer te vinden, meestal om even rustig te werken.
Kortom: we hebben een flitsende start gemaakt en zijn weer goed aan de slag met z'n allen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten