Spanning

Spanning
Spannende weken: boeken en examens

woensdag 14 april 2010

Amstelland en omgeving: lekker lui of actief genieten

Binnenkort is het meivakantie. Niet iedereen zal het ver van huis zoeken. Een goed moment om eens wat boeken over onze regio onder de aandacht te brengen. Wie weet brengen ze je op ideeën voor uitstapjes of vind je ze de moeite waard om te lezen. We hebben een aantal mooie en boeiende boeken, die we in de loop der tijd voor bijvoorbeeld het omgevingsonderzoek en dergelijke opdrachten hebben aangeschaft. Het internet neemt de informatierol van boeken echter steeds meer over, waardoor er nog nauwelijks gebruik van wordt gemaakt.

Enige tijd geleden kregen we via LIE het recent verschenen boek "Juist! Amstelland", een boek met mooie fotografie en boeiende verhalen over de regio Amstelland, met daarin de gemeenten Amstelveen, Aalsmeer, Uithoorn, Diemen en Ouder-Amstel. Een portret van de inwoners, het maatschappelijke leven, verschillende interessante bedrijven, de historie, cultuur- en sport en allerlei andere wetenswaardigheden.



Het boek "De Amstel" is al weer van 2002, maar nog altijd niet te versmaden prachtig. Niet een formaat om in je rugzakje voor onderweg op de fiets mee te nemen, maar wel om heerlijk mee in de tuin of een luie stoel te gaan zitten. "Amstelland: land van water en veen" en een leuk boek over de natuur van het Amsterdamse Bos blijven dichtbij huis. Voor wie zijn grenzen wil verleggen: twee boeken over de natuur en het cultuurlandschap van het Groene Hart.

Geschiedenisliefhebbers kunnen hun hart ophalen met de Amstelveense Historische Reeks, o.a.: "Turf uit Amstelveen", "De lusten en lasten" over grensperikelen en samenwerking tussen de gemeenten Nieuwer-Amstel (Amstelveen) en Amsterdam, en "De Overtoom en de Dubbele Buurt: historisch knooppunt van land- en waterwegen".
Enkele toeristische routekaarten en wandelroutes zijn niet de meest recente uitgaven, maar nog wel bruikbaar. Zie verder onze catalogus op Teletop.
Zonde als het allemaal maar in de kast staat te verstoffen, dus voel je welkom om te komen lenen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten